keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Lisää sisustuspohdintaa

Iso kiitos upeista kommenteistanne lipastoasiaan! Muutama oli pohtinut asiaa oikein kunnolla, kiitos paljon siitä. On paljon helpompi valita kun joku antaa mielipiteensä, vaikka loppupeleissä menisikin oman päänsä mukaan :) Me päädyimme yhdessä miehen kanssa kakkoseen, sain siis hänetkin taivuteltua tähän lipastoasiaan! Punainen on aivan ihana, mutta meillä tosiaan on jo yksi tuollainen lasiovellinen liinavaatekaappi, joten ihan tavallinen lipasto tuntuu järkevämmältä ratkaisulta.

Ihan vielä en ole lipasoa ostamassa, vaan säästelen hissukseen sihen rahat ja käyn sen hakemassa muutaman kuukauden päästä. Sen sijaan kylppäriin ajattelin hieman käydä shoppailemassa jo ensi viikolla. Eksyin Ikean ihmeelliseen maailmaan lipastoja selatessani ja löysin sieltä tämän:


Meillä on kylppärissä yksi seinä, jonka toisessa nurkassa on korkea kiinteä kaappi ja toisessa pesukone. Väliin jäävää tilaa on 87cm, mikä on sattumalta myös tämän penkin leveys! Ihan mukava sattuma.

Kyseisellä paikalla on nyt kissojen hiekkalaatikko. Siivosin tänään vaatehuoneen ja sinne jäi ihan mukavasti lattiatilaa. Rupesin miettimään, josko kissojen laatikot (sinne mahtuisi jopa kaksi! Nyt meillä on vain yksi) sijoittaisi sinne. Irroittaisin vaatehuoneen oven ja laittaisin sen tilalle pitkän verhon näkösuojaksi. Verho voisi olla sen verran lyhyt, että kissat mahtuisivat kulkemaan sen ali Tällöin se pysyisi siististi paikallaan ja kissat hepommin tajuisivat mennä sinne minne pitääkin.

Onko tämä nyt ihan hassu ajatus? Onko jollakin näitä oviverhoja ja toimivatko ne ihan käytössä vai ovatko halvan ja epäsiistin näköisiä?

Itse tykkään että tämä voisi olla oikein kivakin ratkaisu, koska kyllä kylppäriä on ankea käyttää kun siellä on se kissanhiekkalaatikko. Vaatehuonetta ei aktiivisesti käytetä, joten ei haittaisi vaikka laatikosta leviäisi vähän hiekkaa lattialle.

Niin, ja meidän vaatehuoneessahan ei säilytetä siis vaatteita vaan se on romuvarasto :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä tuo vaatehuoneen verhoajatus! Ja tuo penkki on tosi ihanan näköinen, alahyllylle saa vaikka mitä ! :)

  Ja tiedän tapauksia missä kissan laatikko on ollut vessassa ja vessan ovi unohdettu kiinni kun on lähdetty johonkin esim viikonlopuksi ja sitten onkin ollut kivat sotkut kun kissoille ei oo ollut vessapaikkaa saatavilla.... että verhon kanssa ei ainakaan tulisi sitä ongelmaa :)

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan alahyllylle saa vaikka mitä! Siis tuo alahylly on koko penkin ydin! Alahylly <3

  Meillä aina vieraat laittaa vessan oven kiltisti kiinni. Mun mielestä on tosi stressaavaa kun joku tulee kylään, kun aina pitää kytätä sitä ovea :D

  VastaaPoista
 3. Meillä on vanha rintamamiestalo, jossa on "läpikuljettava" alakerta. Makuuhuoneessa ei ollut ovia kun muutimme, joten laitettiin verhot aukkojen peitoksi että tytär saa illalla nukkua rauhassa eikä valo ja meteli olkkarista/keittiöstä häiritse. Hyvin toimii!

  VastaaPoista
 4. Voi kiva tietää Emma! Meillä on nyt verho kokeilussa, toivon todella että se toimii. Oli niin ihana mennä kylppäriin laittamaan pyykkiä kun kissanhiekka ei rapissut jaloissa :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit!