lauantai 22. toukokuuta 2010

Pikkuisen tytön kuulumisia


Eilen vierailin taas mahan kanssa äitiyspolilla. Uuden ultramme tuomio oli se, että painoa on tällä hetkellä 2100g. Todellinen minivauva siis tulossa ja kasvu harmittavasti hiipuu koko ajan. 1.6. menemme uuteen ultraan ja jos kasvu on edelleen hidastunut, niin lääkärit miettivät mitä tehdään (ei mitään hajua, mitkä ne vaihtoehdot ovat). Onneksi ollaan kuitenkin sellaisissa mitoissa ja hyvillä viikoilla (ylihuomenna täysiaikaisia) jo, että vauvan on turvallista syntyä.

Eilen koitettiin miehen kanssa kuvata mahaa ja Ailia, ikään kuin havainnollistaaksemme, kuinka pieni meidän vauva on. Aili on ihan pikkuinen, vain 2400g, mutta onnistui näyttämään kaikissa kuvissa tosi isolta, joten hieno havainnollistamisidea vähän epäonnistui :)


Tänään pitäisi kiinnittää hyllyt hoitopöydän ylle. En olisi ikinä uskonut, että tuollaisten hyllynkannattimien löytäminen voisi olla niin vaikeaa, vaikka ainut kriteeri oli se, että olisivat metallisia. Kävin ainakin kuudessa paikassa ennen Clas Ohlsonia, jossa nämä lopulta maksoivat vain 2,50€/kpl! Löysin monista paikoista joko liian isoja tai puisia, jotka saattoivat maksaa jopa liki 20€/kpl ja olin varautunut jo pahimpaan.

En malttaisi odottaa, että pääsen järjestelemään hyllyille vauvan tavaroita ja leluja!

Vauvan sänkykin tulee pian, äiti on maalannut vanhan valkoisen pinnasänkyni tosiaan keltaiseksi (olen tästä joskus aiemminkin maininnut) ja lähettää sen, kun se on kuivunut. Kirpparilta löytämästäni ruskeasta päiväpeitteestä tulee reunasuojus.


Tyttölupauksen jälkeen myös kaikki tyttömäiset asiat on ruvenneet salakavalasti viehättämään, odotan kauhulla sitä päivää, kun löydän itseni ostelemasta pelkkiä vaaleanpunaisia rimpsuvaatteita ihan onnessani. Koitan kuitenkin itse pysyä lempiväreissäni, uskon että me saadaan lahjaksi ihan tarpeeksi noita rimpsyhärpäkkeitä :)

Se on taas viikonloppu, hyvää sellaista kaikille! Meillä on tänään pitsa- ja karkkipäivä ja huomenna miehen vanhemmat tulevat kylään ja poitsu lähtee heidän kyydillään takasin äidilleen. Mulla alkaa viimeinen rutistus, perjantaina olisi vielä ne suomen kirjallisuuden pääsykokeet! Toivottavasti pääsen sinne, lääkäri uhkaili, että tässä lähdetään pian synnyttämään :)

2 kommenttia:

  1. Voi mikä pieni kirppuliini teille on tulossa! :) Mutta nopeasti ne kasvavat! Näin puolitoistavuotiaan äitinä sanoisin, että liiankin nopeasti.. Onnea loppukoitokseen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toisaaltahan se on ensisynnyttäjänä mukava tietää, että mikään jättiläinen sieltä ei ole tulossa. Harmi vaan, kun toisen pitää olla niin kauhean pieni :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit!