maanantai 31. tammikuuta 2011

Villahousukokeilu

Inhoan ohjeita. En osaa enkä jaksa noudattaa niitä, jollivat satu olemaan yksinkertaisen nerokkaita. Olen jo pitkään halunnut neuloa Lyytille istuvat villahousut, koska villahaalari on vähän turhan reilu vielä ja mukavuudenhaluinen typymme aina ahdistuu kun äiti änkee kamalan villahaalarin ruttuun haalarin alle.

Neuloin eilen tällaiset villahousut! Lankana oli seiskaveikan jämäkerät, neljä pientä palloa sain kulumaan. Tyyliä hain villavaippahousuista, aika pitkälti Villapöpien tyylillä mentiin. Silmukkamäärät ja lisäykset eivät olleet sinnepäinkään, mutta haaraosan ja lahkeet tein samaan tapaan.


Vähän pidemmät olisi saaneet olla vyötäröltä, joten uusiksi menee. Nämä olisi varmasti kertisvaipan kanssa hyvät, mutta meidän jättipepulle ihan liian lyhyet! Aloitin 80 silmukalla ja lisäilin pepun puolelle jonkin verran silmukoita, joten leveys oli kyllä oikein hyvä!

Lahkeista tuli täydelliset, vaikka ihan arpomalla tein. Lopussa joustimeen vaihtaessa huomasin, että toisessa lahkeessa on silmukka enemmän, mutta eipä tuo päällepäin näy. Nyt nämä pitäisi päätellä ja laittaa kaappiin odottamaan muiden pienten vaatteiden kanssa, joita meillä on vähän turhan paljon ottaen huomioon ettei toista vauvaa ole vielä tulossa. Ostin taas nettikirpparilta yhdet 56-senttiset retropotkarit jotka pitää varmaan piilottaa mieheltä ettei tämä ahdistu :D Kauniit lastenvaatteet on vaan niin vastustamattomia!



Tänään saapuivat myös Tirsokkaalta tilaamani vaippakankaat. Tein kivan aloittelijan mokan, enkä tajunnut tilata tarpeeksi tarranauhaa. Laskin että kahdesta puolen metrin palasta tulisi kuusi vaippaa. Tarraa riitti vain neljään, mutta vaippoja sainkin leikattua kahdeksan! No, onneksi tuo tarra on helposti tilattavissa :)




Ompelukone tökki alussa pahasti ja en ole vielä päässyt pitkälle ompelussa. Kyllä on hermoja raastavaa. Aion silti tilata jossain välissä resoria ja trikookangasta ja ommella Lyytille housuja. Vai olisiko tukevan velourin kanssa helpompi aloittaa? Haluaisin oppia ompelemaan niin hyvin, että osaisin ommella Lyytille sadetakin! Sitä pävää odotellessa... :)

6 kommenttia:

  1. Pul kankaille joutuu joskus hiukan sääteleen koneen asetuksia. mä olen myös huomannut että liian tylsä neula tai liian paksu lanka (ompelulankojen paksuuksissa on eroja, saumurinlangan paksuus hyvä) aiheuttavat sylttäämistä.
    Jos sul on normi ompelukone vain käytös, niin minun milestä velour on helpompi ommella kuin trikoo.

    VastaaPoista
  2. Sama huomio täällä kuin Sanillakin. Pul saattaa vaatia tosiaan neulan vaihtoa ja langankireykseien säätöä. Tuota saumurilankaa en muuten minä olekaan kokeillut... Pitääpä muistaa.
    Kivan näköiset nuo villahousut! Harmi että ovat vyötäröltä matalat. :-(

    VastaaPoista
  3. Voithan sie poimia silmukat tuosta aloitusreunasta uudestaan puikoille ja neuloa vyötäröresorista pidemmän, niin pääsee kivat pöksyt heti käyttöön :)

    VastaaPoista
  4. Entä jos ottaisit vyötärösilmukat puikoille ja jatkaisit joustinta? Näyttävät muuten niin sopivilta. Ihanat vaippakankaat <3 minä kans suosin ohutta ja teräväkärkistä neulaa pulille.

    VastaaPoista
  5. Vaihdoin neulan uuteen ja vähän ohuempaan! Auttoi tosi paljon ja sain kaksi vaippaa eilen ommeltua :)

    Tuo joustimen jatkaminen on kyllä harkinnassa, voisin kyllä melkein kokeilla. Tuo resori vaan harmittavasti alkaa myös aika alhaalta, mutta tuskin se käytössä haittaisi. On lähinnä ulkonäköseikka.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit!