torstai 18. elokuuta 2011

Se on paita!


Kiitos vinkeistänne! Tein ihan kuten neuvoitte, eli aloitin täysin arvottomista materiaaleista. Marimekon paidan olen saanut ystävältäni. Se oli niin kulahtaneessa kunnossa, että sellaisenaan ei olisi enää sopinut käytettäväksi. Hyödynsin kätevänä tyttönä vanhan neppilistan ja surautin Lyytille tällaisen. Olitte ihan oikeassa kaikki; se ei ollut helppoa.

Kaavana oli Hannaliinin suosittelema Papana (Ottobre 4/2010), koska se sattui tulemaan ekana vastaan.

Se on ihan oikea paita, vaikka onkin vähän liian iso eikä niin kauhean kaunis. Käyttöön pääsee silti. Minä teen nyt ainakin toisen koekappaleen (ostin jo kirpparilta materiaalit!) ja harkitsen sitten sitä kankaiden tilaamista.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Apua ompeluun!


Olen tilaamassa nyt trikookankaita ja aion ommella Lyytille talveksi muutaman simppelin paidan ja mekon. Koska en osaa yhtään ommella, niin tarvitsen kipeästi apua. Ompelutaustaa sen verran, että ompelen kyllä pikkujuttuja (esim. neuvolakortin koteloita ja ruokalappuja) ja ainakin yhden paidan ja yhdet housut olen joskus käsityötunnilla tehnyt. Saumuria en luonnollisestikaan omista.

1. Tilaan trikoota ja resoria 80-senttisten paitojen (ja mekkojen) ompeluun. Trikoota tilaan kolmea eri kuosia ja resoria niin, että sama väri sopii kaikkiin. Hankin kyllä kaavat ennen kun tilaan kangasta, jotta voin mitata kaavan koon, mutta silti: Paljonko suunnilleen kannattaa tilata kutakin, ettei hukkapaloja tule mutta riittää? Pitääkö kuviollista kangasta varata reilustikin ylimääräistä, että saa kuvion kaikkiin oikein päin? Miten paljon resoria?

2. Vinkkejä kaula-aukon kanttaamiseen!

3. Joku todella yksinkertainen (miel. Ottobresta, niitä löytyy kirjastosta niin hyvin) lapsen paidan (/tunikan, mekon) kaava?

4. Kannustakaa mua. Olen ahdistunut :D

Arpaonni.


Minä onnekas voitin heikun arvonnan jo tässä jokin aika sitten. Oi onnea, katsokaa mitä sieltä tuli!

lauantai 13. elokuuta 2011

Kissakuume


Kyllähän se iskee, kun tällaisia näkee! Mieli tekisi ryhtyä kodittomille kissoille sijaiskodiksi, mutta ensin pitäisi laittaa omien rokotukset kuntoon, kun eivät ole ihan ajantasalla. Madotuksetkin pitäisi hoitaa taas pian, vinkkejä? Joku sanoi että koira syö mitä vaan kun sen laittaa voikimpaleeseen, entäs kissa? Meidän Kallea en ole onnistunut huijaamaan kunnolla vielä ikinä!

perjantai 5. elokuuta 2011

Aarrearkku!


Lastenpuoti Aarrearkku on aivan hiljattain avattu, ihanien lastentarvikkeiden nettikauppa. Sieltä saa myös nyt minun tekemiäni vauvantossuja! Erä lasten tossuja on juuri työn alla, niiden pitäisi valmistua ensi viikoksi :)