torstai 18. elokuuta 2011

Se on paita!


Kiitos vinkeistänne! Tein ihan kuten neuvoitte, eli aloitin täysin arvottomista materiaaleista. Marimekon paidan olen saanut ystävältäni. Se oli niin kulahtaneessa kunnossa, että sellaisenaan ei olisi enää sopinut käytettäväksi. Hyödynsin kätevänä tyttönä vanhan neppilistan ja surautin Lyytille tällaisen. Olitte ihan oikeassa kaikki; se ei ollut helppoa.

Kaavana oli Hannaliinin suosittelema Papana (Ottobre 4/2010), koska se sattui tulemaan ekana vastaan.

Se on ihan oikea paita, vaikka onkin vähän liian iso eikä niin kauhean kaunis. Käyttöön pääsee silti. Minä teen nyt ainakin toisen koekappaleen (ostin jo kirpparilta materiaalit!) ja harkitsen sitten sitä kankaiden tilaamista.

6 kommenttia:

 1. Ihana, oletpa näppärä! Toivottavasti ei menny hermot niinku mulla aina menee kun jotain erilaista rupeen väsäämään ompelukoneella ;) Jatka samaan malliin vaan ni susta tulee pro!

  VastaaPoista
 2. Hieno paita! Paljon hienompi kuin oma eka tekeleeni... :)

  Helmat ja hihansuut kannattaa ommella joko joustavalla ompeleella (varsinaiset jousto-ompeleet tai siksakit) tai sitten kaksoisneulalla, jolla tulee mielestäni siistein jälki. Jos siis trikoota ompelee. Yhdellä neulalla ommeltu suora ommel ei jousta ollenkaan, joten se katkeaa helposti.

  Jouston puute voi myös vaikeuttaa vaatteen pukemista. Olen itse kokeeksi ommellut trikoopaitaan tavallisen suoran ompeleen helmaan, ja siitähän muodostuu venymämätön, kireä panta helman kohdalle, ja ainakin meillä se vaikeutti pukemista. Ja jos helmaa venyttää väkisin, ommel katkeaa.

  Kaula-aukon ja hihansuut saa kantattua ilman kaksoisneulaakin, mutta trikoopaidan helmakäänteissä se on mielestäni ehdoton.

  VastaaPoista
 3. Siitä se lähtee :)
  Muistan kyllä ku eilisen päivän ensimmäiset joustavista kankaista ommellut lastenvaatteet :D
  Ei ne sujunut täälläkään ihan tuost vaan.
  Mut harjoitus tekee mestarin :). Materiaalit hakin kans alussa kirppiksiltä ja vanhoista vaatteista. Ja ihan perusompelukoneella aloitin touhun, nyttemmin sit on jo suamurikin.
  Anon kommentti tost helmaompeleesta on totta, suoralla ompeleella ommel alkaa katkeamaan ja purkautuu ajan kanssa. minä ompelen paljon helmoja kolmipistesiksakilla, jos sinulla sellainen koneesta löytyy :)
  Samoin saumat ommellaan joko jousto-ompeleella tai menee kapealla siksakillakin ommeltuna (mulla on toi jousto-ommel niin hidas tuos omas koneessa ja ompelin paljon kapealla siksakilla (tai kolmipistesiksakilla) saumoja ja näyttää olevan viel ehjiä saumoista kaikki ne vaatteeta mitä ompelin).
  Tsemppiä, kyllä se siitä!!
  Minulta saa ainakin kysyä neuvoa jos jotain kysyttävää tulee, neuvon mielelläni minkä vain osaan.
  Ja ninnu taiski edellises postauksessa vinkata ton tosimummon paidan teko-ohjeen:
  http://tosimummo.blogspot.com/2010/09/tehdaas-paita.html

  Seuraavaa puseroa odotellessa :):)

  Minun sivuilta löytyy linnkilistaa eri ompeluohjeisiin :)

  http://sanijaella.blogspot.com/p/ohjeita-ja-vinkkeja-ompeluihin.html

  Ruttu-nutun kaula-aukon ohje löytyy täältä:
  http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2009/07/sadepaivaa-ja-ohjelisaysedit.html

  Joskin minä teen hyvin usein kaula-aukon resorin samalla tyylillä kuin hihansuutkin :)

  VastaaPoista
 4. Siksakista vielä, esim minun koneessa leveys 1 (säätö 0-5) ja tikin pituus 2 (säätö 0-4)
  Toivoen että sinulla voi noita säätää :D:D

  VastaaPoista
 5. vautsi, siitähän tuli hieno!! :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit!