tiistai 31. elokuuta 2010

Jessen sänky ja kirpparijuttuja

Isoin rysäys muuttopuuhista hoidettiin lauantaina, kun isäni, kaksi veljeäni ja mummoni olivat täällä käymässä. Muuttoavun lisäksi he toivat jotain kauan kaivattua - nimittäin Jesselle vihdoinkin oman sängyn!


Sänky on hankittu alunperin sedälleni ja se on ollut myös minulla pienenä. Nyt sänky on ollut useita vuosia mökillämme käyttämättömänä ja vähän nahistunut, mutta yhä niin ihana! En usko, että viitsin tuota maalata vähään aikaan ja nuo lapsena laitaan liimaamani tarratkin on jotenkin niin ihania...

Mummon kanssa käytiin myös kaupungilla. Kirppareilta löytyi (mummo maksoi, kiitos!) mm.

henkareita Jessen kaappiin

Brion ihana koulutaulu

punaista Tuttaa Lyytille

superihana keltainen neuletakki! Marimekon housut lähetti äitini.

Myös pesupähkinöitä on nyt vihdoin hankittu! En ole vielä kokeillut, kun juuri pesin pyykkikorit tyhjiksi lopuilla kaupan jauheilla. Pelkkä pussin näkeminen kylppärissä hymyilyttää. Toivottavasti toimivat toivotulla tavalla!

torstai 26. elokuuta 2010

Muutto

Olen meistä enemmän kuin ylpeä. Virallinen muutto on vasta lauantaina, mutta olemme pitkin viikkoa tuonneet nokkakärryillä ja ihan vaan kantamalla tavaraa tänne uudelle asunnolle. Olemme itse asiassa onnistuneet tuomaan tavaraa niin paljon, että asumme täällä jo! Enää kaikkea ei-niin-välttämätöntä tavaraa pitäisi hakea, ja isoimmat ja hankalimmat huonekalut. Vielä on kaksi päivää aikaa ennen kun saadaan muuttoauto, saa nähdä jääkö tuotavaksi sohvaa ja sänkyä kummempaa!

makuuhuone

eteinen


keittiö

lastenhuone

olohuone (ja uusi televisio!)

Ihanan avaraa täällä on kun moni iso huonekalu on vielä vanhalla asunnolla. Kun koti on valmis, palaan käsitöiden pariin, paljon ihania ideoita olisi! Nyt olen lyhennellyt vain verhoja.

lauantai 21. elokuuta 2010

Lyyti



Lyyti osaa jo vähän jutella ja nauraakin, tosin nauraessa ääntä ei kuulu. Tutista Lyyti ottaa tiukan otteen kun se on suussa ja sormesta silloin kun ollaan äidin sylissä. Mahavaivatkin alkavat helpottaa (luojan kiitos) ja Lyyti on usein niin rauhallinen, että äiti saa leipoa ja siivota ihan rauhassa kun toinen katselee sitterissä. Äitin ihana, oma rakas Lyyti!


Kaikkea muutakin kivaa näytettävää olisi, mutta kun ei niistä ole yhtään kuvaa! Onneksi omasta lapsesta tulee otettua, ja ne on tietysti kaikki vielä aivan erityisen hyviä ja ihania kuvia! :)

Kohta on uusi kämppä alla, sieltä räpsin kyllä heti tuhatmiljoona kuvaa!

lauantai 14. elokuuta 2010

Eteinen


Heissan vaan täältä minulta, sekä eteisen hattuhyllyn pikkuprinsessalta!

En ole ehtinyt päivitellä blogia, sillä olen niin innoissani muutosta! Avaimet saamme ensi viikon perjantaina, mutta virallinen muutto tapahtuu vasta viikkoa myöhemmin. Ajattelin kuitenkin olla kerrankin ajoissa ja olen pakannut jo kymmenen isoa muuttolaatikkoa! Kirpparilöydötkin olen lajitellut aina suoraan kotiin tullessani laatikoihin.

Ennen kun rupesin pakkaamaan, nappailin kuvia eteisestämme. Rupesin joskus esittelemään kotiamme huone huoneelta, mutta ehdin esitellä vasta olohuoneen. Eteisen sisustus on jo purettu muuttoa varten, mutta tältä se näytti :)

maanantai 9. elokuuta 2010

Viikonlopputuomiset



Lähdimme perjantaina Kauhajoelle miehen vanhemmille yöksi ja sieltä lauantaina Jurvaan miehen siskolle yöksi. Sunnuntaina vietettiin Lyytin serkun kolmevuotissynttäreitä.

Sisko on pitänyt jo joitakin viikkoja piharakennuksessa kirpparia, jolla hän on myynyt pois vanhaa tavaraa, mm. entisen navetan vintiltä löytyneitä huonekaluja. Ostin kaikkea kivaa, tosin huonekalut vaativat "pientä" laittoa!



Matalasta vitriinikaapista ja työpöydästä maksoin yhteensä kaksi euroa. Molemmat kaipaavat maalia ja jälkimmäinen pakkeliakin, mutta hyvät niistä tulee! Kaapista tulee meille liinavaatekaappi ja pöydästä minulle ompelupöytä (vihdoinkin!). Kuvat ovat mitä ovat, hämärässä tilassa kuvattua sai juuri ja juuri.

Ruskea suuri matkalaukku eurolla. Toinen pienempikin oli, mutta maltoin ottaa vain tämän. Pienemmän osti sitten miehen eno.

Muutakin mukavaa tarttui matkaan, mutta kuvattakoon niitä sitten vähän myöhemmin. Näitä en malttanut olla laittamatta jo nyt, vaikka kuvanlaatu ei olekaan mikään maailman paras :)


Matkakäsityönä minulla oli tossuja. Perustin ennen lähtöäni Tossulan, jonne näidenkin oli tarkoitus mennä. Kolme paria kuitenkin suorastaan vietiin käsistä, joten vain yksi vihreä pari jäi sinne asti laitettavaksi. Päivitän tossulaa illemmalla, nyt lähden keittämään aamukahvit ja ostelemaan sitten Lyytin kanssa lisää lankoja tilaustossuihin :)

perjantai 6. elokuuta 2010


Miehellä on viimeinen kesälomaviikko ja meillä on ollut tällaista, eli ollaan vaan oltu. Nyt lähdetään viikonlopuksi mummolaan miehen vanhemmille, sekä Lyytin toisen serkun kolmevuotissynttäreille.

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Räpylät

Olen 21 ja minulle tulee yhä Aku Ankka. No okei, se on ehkä vielä ihan normaalia, mutta keiken lisäksi isäni maksaa sen. Olen kuitenkin kiltti ja lähetän luettuani ankat eteenpäin 8-vuotiaalle pikkuveljelleni.


Nämä ovat ihan minulle itselleni ikiomaksi, nimittäin ilmiselvät räpylät! Ja ei, en ajatellut räpylöitä lankavalintaa tehdessäni, mutta heti näiden valmistuttua kylläkin. Lankana Novitan Tempo, joka riitti muuten lähes sentilleen! Puolen metrin pätkä jäi yli! Koukku 4,5 ja napit muoviset puujäljitelmät, jostain purkamastani neulepaidasta.

Aloitin tämän ohjeen mukaan, mutta sävelsin matkan varrella aika paljon omiani. Tossusta piti tehdä paljon pidempi kuin ohjeessa! Varvasosan jälkeen virkkasin joka toisen kerroksen kiinteillä silmukoilla, pinnasta tuli näin mielestäni siistimpi ja tasaisempi.

Ilma on synkkä, joten hyviä kuvia oli hankala saada. Täälläkin oli vihdoin yöllä se kauan kaivattu ukkonen. Kyllä jyrisi ja lujaa!

maanantai 2. elokuuta 2010

Vaatetta itselle

Vaikka syksyllä tekisi mieli suunnata vaatekaupoille, niin taitaa jäädä tänä(kin :D) vuonna välistä. Jotain perusvaatetta pitää varmaan hankkia jos kirpparilta ei löydy, esim. syystakki ja siistit farkut, kun alkavat edelliset olla niin kulahtaneita. Ja sukkahousuja, ne on melkein pakko ostaa uutena.

Loput syysvaatteet ajattelin kuitenkin tehdä itse tai tuunata vanhoista. Minulla on paljon kulahtaineita vaatteita joita en ole saanut heitettyä pois. Pakkohan ne on ottaa jotenkin uusiokäyttöön kun en saa hankkiuduttua eroon!


Aloitin mahdollisimman helpolla, eli irroitin vanhasta kulahtaneesta hameestani helman ja ompelin Marimekon kankaasta resoriin uuden tilalle. Tykkään todella paljon! Vanhaa helmaa en tosin ole saanut vielä heitettyä pois, siitä tulisi hyvä vuorikangas laukkuun... Pakko varmaan ommella siis seuraavaksi laukku!

Kuvassa on hameelle kaatunut vettä, tuo ei ole siis tahra :)

Mila's daydreamsin innoittamana otin Lyytistä samantyylisen kuvan, valitettavasti meidän neiti ei vaan ole yhtä uninen kuin esikuvansa... "Apua! Hirmuinen kettu!"