keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Leipää

Sain uusia vihreitä kulhoja ja innostuin leipomaan sämpylää ja ruisleipää. Jälkimmäistä ensimmäistä kertaa elämässäni.


Kilokaupalla kannettiin jauhoja kotiin, mutta uutta leivinpaperia ei muistettu ostaa. Ja ne pakastimessa olevat puuronloput jäi vieläkin sinne, tajusin vasta kun taikina oli valmis. Ihan hyviä tuli, mutta puurolla tulee parempia.


Syöttötuolillekin on löytynyt jo käyttöä. Mustasukkaisena kaverina Kalle haluaa testata ekana kaikki Lyytin uudet jutut. Tällä välin valtasi Aili Kallen aurinkopaikan parvekkeelta.


tiistai 27. heinäkuuta 2010

"Muutama" kirppariostos

Asun alle kilometrin päässä Hervannan kirpputorista, mikä luonnollisestikin tarkoittaa sitä, että siellä on pakko käydä usein. Kirppari on ihana! Sieltä voi tehdä oikeita löytöjä, sillä se on niin syrjässä, ettei törkeän korkea kaupunkihinnoittelu sinne asti yllä. Kirpputori on kuitenkin tarpeeksi suosittu, jotta siellä kannattaa käydä. Uutta tavaraa ilmestyy siis uesin.

Tällä viikolla minun ei pitänyt käydä, koska pistin juuri yli kolme kymppiä kotipaikkakuntani kirppikselle ja Konttiin. Ei mikään suuri summa, mutta siitä näkee, että homma alkaa ryöstäytyä käsistä. Ihan kaikkea ei tarvitsisi ottaa, vaikka kaikkea kivaa löytyisikin alle eurolla.

No, joka tapauksessa. Tein näin hienoja löytöjä!

Lyytille vaatteita, parhaimpana Marimekon paita 20snt!

Sekalaista sälää ja punaista keittiöön. Kaikki muut taisivat olla 20cnt/kappale, paitsi nuo helmet, jotka maksoivat yhteensä euron.

Lyytille syöttötyoli 12€. Mitä mieltä olette, oliko turhan korkea hinta? Tukeva tuo oli, mutta huonosti maalattu. Aika paljon valumia, ynnä muita. Maalailen uudestaan jos ehdin ja jaksan, mutta on tuo noinkin ihan sympaattinen.

Itselleni löysin mustan neuletakin, sellaista tarvitsinkin! Tämä oli vielä tällainen kivan pitsinen, mulla on aikaisemmin ollut vain niitä Henkkamaukan perusmustia, ilman mitään hienouksia.

Tykkää, ei tykkää, tykkää...


Nimittäin -09 äitiyspakkauksen makuupussista. Aluksi olin ihan, että YÄK. Sitten se alkoi olla mielestäni ihan jees, ja nyt oikeastaan aika kiva. Sopii hyvin Lyytin pussilakanoihin, jotka on ommeltu ihan aidosta ja alkuperäisestä kirpparilta löytyneestä aikuisten pussilakanasta.

Finlayson on tuonut juhlavuoden kunniaksi Onni-pussilakanan valkopohjaisena takaisin. Minun silmääni sen on kuitenkin tylsä ja suoraan sanottuna ruma, tämän punaisen kelpuuttaisin kyllä itsellenikin!


Kirpparilta löytyi taannoin näin sievä muki hintaan 20snt. Keksin sille vihdoin käyttöä kun kokosin levällään lojuvia virkkuukoukkuja siihen. Näin monta on tallessa paristakymmenestä koukusta... :)

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Keittiöpyyhkeet

Käsityöblogia taisin alunperin ajatella kun tämän perustin, mutta harvoimpa tulee käsitöitä kuitenkaan blogattua! Nyt kuitenkin jotain pientä sentään :)


Neliön mallisesta pöytäliinasta (jota taisin aiemmin virheellisesti kutsua pyyhkeeksi) valmistui neljä sievää keittiöpyyhettä. Reunapitsit ovat uudet, virkkasin ne ankaralla vimmalla eilen Novitan Kotiväestä. Ihan vieras lanka minulle, mutta tykkäsin kovasti! Ohjekin on novitalainen, täältä reunapitsi nro 3. Sen verran tein muutosta, että virkkasin pitsin yläreunaan vielä rivin kiinteitä silmukoita, jotta pitsi olisi helpompi ommella koneella kiinni.



Minä tykkään kovasti! Meillä on ennestään ihan vaan muutama keittiöpyyhe ja nekin on vanhoja ja rumia. Tarkoitus olisi löytää kirpparilta myös joku kiva ruskeasävyinen vanha liina/pyyhe ja tehdä siitä pyyhkeitä valkoisilla pitseillä.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Aamuhetki

Tyttö itki aamusta hetken mahavaivaansa ja nukahti sitten kahdeksalta. Siellä ne miehen kanssa nyt nukkuvat ja minä vietän omaa aamuhetkeäni, eli tiskasin ja laitoin pyykkiä :)


Värikkäitä pyykkejä on mukava laittaa, mustat on kauheita. Ne näyttävät auringonvaloa vasten kuluneilta ja kauhtuneilta ja ne pölisevät ihan hirveästi! Ehkä tästä syystä olen alkanut ostella itsellenikin värikkäämpiä vaatteita. Mieskin on siirtynyt enemmän värilinjalle, ruskeaa ja vihreää käytetään meillä melkein enemmän kuin mustaa. Mutta kyllä meille molemmille silti sopii musta kaikkein parhaiten.


Lyytillä on uusi sitteri. Kun se hänen tädilleen ostettiin, sattui värinä olemaan vain kauheaa punamustaa. Minä en kestänyt katsella, vaan käänsin kankaan suosiolla kokonaan mustaksi. Aika tyylikäs oikeastaan :)

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kotona taas


Nyt ollaan vihdoinkin kotiuduttu mummolasta takaisin tänne kaupunkiin. Kyllä vauhtia riitti ainakin miehen pojalla ja minun veljillä :) Pikkusisko ja Lyyti eivät olleet ihan vielä niin vauhdissa mukana. Siskoa kiinnosti eniten meidän koira, joka oppikin nopeasti, että kannattaa olla hollilla kun sisko ruokailee...


Kotipaikkakunnallani oli tosiaan uusi kirpputori, jossa kävimme äitini kanssa "vähän katselemassa". Loppujen lopuksi pistin rahaa palamaan 15 euroa! Sinänsä ei mikään suuri summa, mutta kun mikään yksittäinen tavara ei ollut kallis, niin sitä tavaraa oli tosiaan aikamoinen pino! Kaikkea ei tullut vielä kuvattua, mutta mm. keittiövälineitä ja kaunis pussilakana löytyi näiden lisäksi.

Kahvipurkki saa olla Lyytin virallinen korupurkki, löysin aika monet helmet sinne! Ruutupyyhe oli niin iso, että saan ommeltua siitä keittiöön kaksi! Niihin voisi virkata vaikka punaiset reunapitsitkin. Vauvanvaatteet ja tyynyn sain lahjaksi tädiltäni.


Ja ihan lopuksi, voi ihanuus! Mies keksi ajaa Tuurin kyläkaupan kautta kun se oli ihan kotimatkan varrella. Itse ostosreissu oli melko hirveä kokemus (onneksi hyvin lyhyt sellainen!), mutta en valita enää kun löysin sieltä nämä sopuhintaan :) Anteeksi kuvanlaatu, oli niin kiire bloggaamaan, että tämä valottunut saa luvan kelvata! Olisi tehnyt mieli ostaa myös Brion leikkihella, mutta ehkä joululahjaksi sitten! Eipä tuo tyttö näistäkään mitään vielä ymmärrä, mutta äiti iloitsee!


Lisään edelliseen postaukseen vähän lisää kuvia juhlista. Jos juhlapaikan tunnelma viehättää, niin vierailkaa äitini blogissa, sillä kuvat on otettu heiltä. Opetin eilen äitini pitämään blogia, toivottavasti lähtee sujumaan! :)

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Ristiäiset

Meidän ihanainen kastettiin lauantaina maalla mummolassa. Itse toimitus sujui varsin itkuisissa merkeissä, mutta juhla hyvin! Sää oli mukava ja vieraita yli 30! Lahjojenkin määrä huimasi aivan päätä, mitenköhän kaikki mahtuu autoon kun innostuin vähän paikkakunnan uudella kirpparillakin... Niistä enemmän huomenna, kun päästään täältä mummolasta takaisin kotiin.


Nimeksi tytölle tuli

Lyyti Ida Maria

Sukunimen neiti sai isältään. Äitikin on sitä yrittänyt havitella, mutta vielä ei ole viety vihille (vihjailtu on kyllä riittämiin)!


Juhlamekot on yritetty valita sopimaan hienosti yhteen :) Miehelle yritettiin hakea viime hetkellä punaista paitaa, mutta eipä sattunut löytymään.

Meidän lapsivieraat oli kyllä niin eri puusta veistettyjä kaikki, mutta jokainen niin ihania! Tässä miehen siskontyttö ja minun pari serkkutyttöä.

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Unihepat

Ole ommellut illat pieniä uniheppoja. Yksityiskohtien suunnittelu ja ompelu on suhteellisen hidasta. Jokainen on vähän omanlaisensa, enkä haluaisi kahta samanlaista tehdäkään.



Mutta onhan tämä ankaran mukavaa! Paitsi täyttäminen. Se on suoraan sanottuna ihan paskaa. Lähinnä siksi, että täytteenä on langanpäät ja kankaanjämät, joitka pitää aika huolella muotoilla hepan sisään, että tulee siistiä jälkeä. Aika turhauttavaa hommaa, sanon minä.

Koristelu ja kirjominen on ihanaa. Saa löhötä samalla sohvalla telkkarin ääressä ja huikkia miehelle tietokoneelle, että kato mä tein nyt tämmösen eiks oo hieno. Ja aina se sanoo, että on :)

Mulla on täällä näin reipas apulainenkin!

Ja tyytyväinen koekäyttäjä :)

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Luovien ihmisten yhteisleikki:


Lupaan lähettää jotain itsetehtyä viidelle ekalle, jotka jättävät kommentin tähän postaukseen. Heidän tulee vuorostaan julkaista tämä omassa blogissaan ja lähettää jotain itsetehtyä viidelle ekalle jotka siihen kommentoivat. Sääntönä on että tavaran yms. pitää olla itse tehty ja toimitettu osanottajille vuoden 2010 aikana.

Osallistuin tämmöiseen Tikbumsan ja Minnan blogejen kautta! Jos innostuit itse, niin jätä kommentti ja lähde mukaan!

Lupaan tähän omaani lisäksi, että bloggaan kaikki tuotokseni tänne näytille. Enkä tee viittä samanlaista, vaan koitan tehdä jokaiselle vastaanottajalle jotain hänen itsensä näköistä :)

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Yllätyspostia!

Viime viikolla toi posti kaikkea odotettua ja vähemmän odotettua. Kaverilta tuli synttäreideni kunniaksi ihana Pikku Myyn mietekirja ja serkultani Idalta Nyytille ihanaiset tossut ja minulle punaiset sukkahousut, joista olen haaveillut!


Tämän taas tilasin Hippulasta. Kävin pari päivää sisäistä kamppailua siitä, ostanko tuon vai enkö. Sitten tajusin, että joku muu saattaa ehtiä ensin jos jahkailen vielä ja ostin heti :) Olen ah, niin rakastunut!


Myös ristiäisiin itselleni ostama mekko tuli perjantaina, mutta (lauantaisista) ristiäisistä enemmän vasta niiden jälkeen :) Pitänee myöhemmin bloggailla myös muutama muu shoppailu ja hei - käsitöitäkin olen tehnyt pienesti! Ne on kuvaamatta vaan.

Onnettaren kuulumiset

Meillä on ollut neljän päivän nettikatko ja oon ollut ihan kriisissä! Ei ehtinyt netti ihan toimintaan eilistä arvontaa varten, joten arvoin tänään. Pyysin miestä onnettareksi, mutta tämäpä kieltäytyi kunniasta. Sai sitten luvan olla virallinen valvoja ja kuvata tilanteen.



Voittajaksi selviytyi
RITVA!


Laitathan Ritva osoitteesi sähköpostiini! Palkinto lähtee postiin ensi viikolla kun palaamme kesälomailemasta. Tai jo tällä viikolla, jos ehdit osoitteen ilmoittaa ennen lähtöämme :)

Kiitos kaikille osallistujille!

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Uudet hiukset


Tällaiset olen aina halunnut. Toteuttaminen on aina vaan ollut liian ongelmallista. Mulla on ollut pitkään mustaksi tai punaiseksi värjätyt hiukset, joita ei ole saanut värinpoistoilla tarpeeksi vaaleaksi. Näitä shokkivärejä varten pitää nimittäin olla ihan blondit. Lisäksi hiukset on olleet pitkät, värinpoistoja olisi tarvinut ainakin kolme purkkia, samoin uutta väriä. Ihan liian tyyristä hommaa!

Vaan nytpäs mulla on vaan ihan vähän tukkaa ja sekin oli oman väristä! Yhdestä värinpoistopurkista riitti kahteen peräkkäiseen värinpoistoon ja pinkistä väripurkista meni vain kolmannes! Tämä pinkki säilyy avattuna, eli eivät menneet loput värit hukkaan :)

Samalla ajoin sivut ihan kaljuiksi, kyllä on hassun tuntuiset!

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Syntymäpäivä

Ihanat helteet! En minä kuumuudesta pidä, todellakaan, mutta on se mukavaa saada tänne pohjoiseenkin muutama hellepäivä vuodessa. Kyllä niitä kylmiä päiviä on vuodessa ihan tarpeeksi! Meidän kesätyttö köllöttelee tyytyväisenä sängyssään tädin ostamassa bodyssa, joka on vielä hieman isohko... Se on vaan niin nätti, etten malttanut olla laittamatta!


Täytän tänään 21. Synttäreiden kunniaksi kävin tytön kanssa kirpparilla. Tarkoitus oli ostaa itselleni jotain, mutta näinhän siinä taas kävi, että tein löytöjä lapselle...


Kaikki yhteensä 2,80€! Housut on vielä ihan liian isoja, mutta olen ostellut isojakin kokoja jos halvalla on tullut vastaan nättejä. Ja hyvä niin, kaapissa on odottamassa kauniita värikkäitä vaatteita niin paljon, että ihan tarpeeseen tarvitsee ostaa vasta 80-senttisiä :D Ja kaikki kirpparilta! Paitsi tämä seuraava, joka on täältä. Småfolkin kissaleikkipuku maksoi vain 14,60!


Tänään värjään hiukseni pinkiksi ja suunnittelen vähän uuden kotimme sisustusta. Me nimittäin muutamme! Tai ainakin meille on tarjottu vuokralle kolmiota, lupasin huomenna ilmoittaa otammeko sen. Olen niin innoissani ja onnellinen, että laitan tännekin pohjapiirroksen näkyviin. Vihdoinkin saadaan lastenhuone ja mikä parasta: vaatehuone!