torstai 29. huhtikuuta 2010

Sydämiä

Rupesin eilen siivoamaan ja laittaman kotia kun mies lähti yhden maissa töihin. Havahduin kymmeneltä siihen, että oho, sehän tulee puolen tunnin päästä takaisin! Jotenkin päivä meni tosi rattoisasti siinä huonekaluja roudatessa ja lattioita pestessä. Sain myös pari ikuisuusprojektia eteenpäin.




Sydänverhoa varten leikkasin 300 sydäntä jo joskus marraskuussa. Leikkasin sydämet vanhoista Trendi- ja Elle-lehdistä, hommaan taisi mennä noin kaksi päivää :D Meillä oli aika kiva sotku sen pari päivää olkkarin lattialla. Eilen sain vihdoikin aikaiseksi ommella niistä viisi tuollaista suikaletta. Sydämiä jäi vielä, mutta koska äkkiseltään en löytänyt niille muuta ripustuspaikkaa kuin keittiön ikkunan, niin en tarvinut enempää. Tarkoituksena olisi siis viritellä jonkinlainen rima olkkarin seinälle ja ripustaa sydämiä siitä roikkumaan, siis ikään kuin isoksi tauluksi.

Nyt haluan entistä enemmän uuden verhon keittiöön, tuo nykyinen on niin hailakan värinen! Punaisen lisäksi myös violetti kelpaisi. Tai ruskea. Tai vihreä. Kunhan sais uuden verhon!


Kokeilin myös sitä muovipussejen silitystekniikkaa. Eli muovipusseja kahden leivinpaperin väliin ja ne silitettiin yhteen, ikään kuin kankaaksi. Leikkasin silitetyistä levyistä ympyröitä, jotka ompelin Koiralle ruoka- ja juomakuppin alustaksi. Kyllä tuo alusta vaan oikeasti hillitsee sotkua, katselin tuossa, että kaikki raksujen murut ovat alustalla, yleensä niitä on levinneenä pitkin keittiötä :)

Seuraavaksi teen tuolla silitystekniikalla kasseja. Mulla on kankaita kolmessa Lidlin muovipussissa ja ne ei oo mitenkään kivan näköisiä, vaikka kaapissa ovatkin piilossa. Kanttisia ja jämäköitä kasseja on helpompi säilyttääkin kuin muovipusseja.

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Asioita joita haluan

Mä olen aika hyvä haluamaan asioita, tykkään listata kaikkea mistä haaveilen. Yleensä mitään näistä ei tule ostettua, vaan saatan odottaa jopa useamman vuoden, että satun saamaan kyseiset jutut lahjaksi tai löydän ne alennuksesta/kirpputorilta Esim. ihan perusmustia maihareita metsästin neljä vuotta. Tarpeeksi pieniä ei meinannut löytää mistään, vaan kaikki olivat miesten kokoja. Lopulta löysin moiset talvella eräältä kirpputorilta kahdella eurolla!.

Hackmanin kesäkattila (ja kasari)

Jämälangasta -kirja


Kastehelmi -astioita. Kulhoja kaveriksi meidän turkoosille Teemalle ja pikkulautasia kakkulautasiksi juhliin.

Marimekon tummanpunainen verho keittiöön. Oikeastaan Kivi-kuosit miellyttävät tätä kaivoa enemmän, mutta niitä ei Markimekon sivuilta punaisena löytynyt.


Marimekon Siirtolaispuutarhaa vain johonkin. Kunhan saisin tuota kangasta meille kotiin!


Havahduin tuossa jokin päivä sitten siihen, että mulla on kesällä synttärit. Jotenkin on tullut ajateltua vain vauvan syntymää, ristiäisiä, sisarusten, miehen ja isän synttäreitä, kesälomasuunnitelmia ja muuta, etten ole tajunnut yhtään täyttäväni itsekin vuosia. Pitää kaivella tämä lista esiin niitä varten, jotka haluavat mua välttämättä lahjoa :)

torstai 15. huhtikuuta 2010

Lisää ruokalappuja!

Jostain syystä näitä ruokalappuja on vaan niin kiva tehdä, etten malttanut olla tänään ompelematta paria. Nämä laput on samasta kangastilkusta, sain siitä juuri ja juuri kaksi lappua. Koska meillä ei loputonta ruokalappujen tarvetta ole, niin nämä kaunokaiset päätyivät myyntiin Taitomaahan.


lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kevätkevätkevät!


Voi kevät! Lumi sulaa sellaista vauhtia, että ulos katsoessa aina yllättyy uudestaan! Toisaalta on mukavaa, että kesä lähestyy, toisaalta hirvittää kun pääsykokee lähestyy. Mies on rämpyttelemässä bassoa jonkun death-metalbändin treeneissä, nyt oliskin hyvää aikaa lukea, kun vaan ryhtyisi!

Villapöpiä on jo toset puikoilla, mutta kuvia laitan vasta kun olen saanut neulahuovutettua niihin jotkut kivat kuvat :)

Kallekin oli lähdössä treeneihin:

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kestoilukokeiluja

Ihan ensimmäiseksi pahoittelen kuvien laatua. Kaikki on otettu kiireessä ja vähän eri asetuksilla. Ei siis mitään kaunista katsottavaa :)

Ompelin siis elämäni ensimmäiset vaipat kaapeista löytyneistä jämäkankaista (siksi ne on niin ruman värisiä). Ohje ja kaavat on Kestovaippainfon sivuilta löytynyt Mummut-sisävaippa. Punainen on röyhelöversio ja musta taas ilman röyhelöä. Pitää kyllä sanoa, että tykkään tuosta ei-röyhelöllisestä enemmän, eli niitä tulee varmaan tehtyä lisää. Saa nähdä sitten, millaisiksi käytössä osoittautuvat, vai ovatko käyttökelpoisia ollenkaan. Uskon myös, että seuraavaan pariin vaippaan ompelen kiinteät imut. Meillä kun aiotaan osakestoilla, niin kuivumisajalla ei niin hirveästi ole väliä. Jos ei ole puhtaita kestovaippoja tarjolla, niin aion käyttää surutta kertiksiä :)

Sisäkangas on joustofroteeta (minun vanha mekko), ulkokankaana kaksi kerrosta trikoota (minun ja miehen vanhoista paidoista).

Sinistä Huopasta löytyi jämäkerä ja siitä tuli ihan kivasti pari imua (29 x 10 cm). Kolmattakin aloitin, kun mulla on tuosta samaisesta langasta laatikossa joitain viritelmiä, jotka joutaa purkuun. Katsotaan jos saisi tuon kolmannen imun valmiiksi ja ehkä neljännenkin tehtyä.

Liivinsuojia olen tehtaillut tässä parina päivänä. Näissä on siis kummallakin puolella trikookangas (minun vanha paita) ja välissä kaksi kerrosta froteeta (joku vanha mainospyyhe) ja yksi kerros fleeceä kosteussuluksi (miehen vanha kaulaliina). Leikkasin froteet vähän pienemmiksi kuin muut ja näistä tuli tosi kivan mallisia! Olen jo koepessyt osan ja koekäytinkin yhden parin ihan vaan selvittääkseni tuntuvatko ne mukavilta ja pysyvätkö paikallaan. Olivat ainakin ihan superkivan tuntuisia ja pysyivät paikallaankin loistavasti! Toivottavasti pitävät myös kosteutta.

Monen synkän päivän jälkeen tänään on paistanut aurinko ja meidän Kalle tykkää :)

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Harjoitus tekee mestarin

Kun tänään kerta on pyhäpäivä ja sitä rataa, ajattelin ottaa ihan rennosti ja tehdä kaikkea mukavaa. En ole siis lukenut tänään yhtään!

Olen kovaa kyytiä kehittymässä taitavammaksi ompelukoneen kanssa. Sain sen siis joululahjaksi äidiltä haaveiltuani ensin moisesta piiiitkään (olin kuitenkin liian pihi ostamaan itse :D). Kun ensimmäistä kertaa ompelin sillä (eka karta sitten yläasteen) olin ihan varma, että masiina lentää seinään melko pian. En osannut ommella yhtään, en sitten yhtään.

Nyt saan aikaiseksi jo kaikenlaista ihan kivaa. Tai omasta mielestänihän nämä on kaikki mun tekemäksi oikein hienoja, mutta jos joku muu kysyy, niin ne on harjoittelukappaleita.

Ruokalaput edestä...


...ja takaa. Nepparit puuttuu vielä!

Ruokalappuja on nyt kaksi ja tarkoitus olisi tällä mallilla tehdä vielä kaksi lisää ja ehkä sitten pari muunmallista, jos nämä jostain syystä osoittautuukin ihan epäsopiviksi meillä. Ruokalappujen etukankaat ovat mummon antamista kankaista (myös reunat, eli tuo ei ole vinonauhaa, vaan täydessä tuskassa silitettyä kangassuikaletta!). Takapuolen kankaat on kaverin vanhoista t-paidoista. Eräs ystäväni käy aina välillä vaatekaappinsa läpi ja käyn penkomassa poisheitettävien kasan. Tällä ystävällä on paljon nätinvärisiä ja -kuosisia vaatteita, jotka saa sitten näin hyödynnettyä eteenpäin :)

Punaisesta paidasta tein myös pipon


Lisäksi ompelin neljä paria liivinsuojia, mutta ne ovat koepesussa, enkä pääse kuvaamaan. Koitan kuvailla vaikka huomenna ja kerron niistä sitten tarkemmin!

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Oranssia ja vihreää

Hah, tein sen vihdoinkin, nimittäin ompelin imetystyynyyn uuden päällisen! Saimme miehen siskolta vauvanvaatteita ja otin myös tämän tyynyn, vaikka olen suhtautunut imetystyynyihin vähän varauksella. Ajattelin, että ostamaan en sellaista ainakaan rupea, koska saan varmasti imetettyä ihan tavallisen tyynynkin kanssa. Toki moinen kuitenkin kelpasi, kun ilmaiseksi sain. Päällinen vain oli järkyttävä, siitä löytyi kaikkea kolmea inhoamaani: 1. nalleja 2. koiria 3. vaaleansinistä.

Tämä uusi on jostain mummolta saamastani retrokankaasta (sain niitä aikamoisen läjän kun viimeksi kävin) ja oli muuten tukevaa kangasta! Parempaa kuvaa tyynystä ei valitettavasti ole, nappasin kiireessä vähän väärillä asetuksilla (kuten valottuneesta taustasta näkyy). Toisella pitkällä sivulla on aukko, jossa on nappikiinnitys. Ruskeat napit ovat kirpparilta ja nappien (mustat) lenkit (en jaksanut tehdä kuutta napinläpeä) erään vanhan yöpaitani olkaimista. Olisin laittanut vetoketjun, mutten jaksanut käydä ostamassa :D


Tyyny toimii kuin unelma, ainakin selän alla televisiota katsoessa!

Alan pikkuhiljaa tulla ihan juttuun ompelukoneen kanssa, seuraavaksi pitäisi hoitopöydän hoitoalustaan ommella lisää päällisiä. Yksi sentään on jo valmis, kolme olisi tarkoitus tehdä. Päällisten reunat teen noista mummolta saamistani kankaista, vihreä keskiosa on fleeceä. Ja mitäs vielä. Joo, tein tuosta tosi hienosti kirjekuorimallisen (eli tuo on äärimmäisen rumasti ommeltu käsin istumaan tuohon alustaan).


Tässä vielä muutama poiminta Taitomaasta. Etenkin tuo takki suorastaan huutaa ostamaan! Ajattelin kuitenkin ostamisen sijaan opetella itse ompelemaan moisen, kun noita kankaitakin kerta löytyy :)






Kaikki tässä postauksessa on oranssia ja vihreää. Tykkään kyllä muistakin väreistä!

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsykokeita ja tiskirättejä


Pääsykokeet (luen VAKAVAa ja lisäksi suomen kirjallisuuden pääsykokeisiin) verottavat yllättävän aikaa tällä hetkellä. Koska en ole tällä hetkellä töissä ja jään ihan pian äitiyslomalle, ajattelin, että kuusi tuntia päivässä ei ole kotona olevalle mikään määrä lukea. Olin väärässä. Tuntuu, että tämä kuusi tuntia vie koko päivän ja millekään ylimääräiselle ei kotitöiden jälkeen jää enää aikaa.

Olen kuitenkin onnistunut neulomaan paria tiskirättiä. Koska nämä ovat kokeilukappaleita, käytin lankana erään neulepaidan purkamisesta jääneitä onnettomia sotkuisia pätkiä. Lanka on tosissaan niin onnetonta, että kuka tahansa muu olisi heittänyt sen suosiolla roskiin ja käynyt ostamassa kaupasta ihan oikean kerän. Tiedä sitten olenko pihi vai säästeliäs :)


Kokeiluun ei ole tuo allaoleva valmis kappale vielä päässyt, mutta jos se osoittautuu toimivaksi, neulon noita ehkä kuitenkin ihan kunnon setin. Vaikka ovatkin langasta johtuen vähän muhkuraisia, niin kyllä nuo silti nätimpiä ovat kuin meidän nykyiset kaupan tiskirätit! Ehkä seuraavia rättejä varten jo jopa ostan lankaa...

<3, Anna